Slamtömning

Sidan uppdaterades 2023-12-21

Tömning av enskilda avlopp 

Har du ett hus med enskild avloppsanläggning? Då måste du ha slamtömning.  

Som fastighetsägare ansvarar du för att gällande krav uppfylls så att vi kan komma och tömma din anläggning. Om slamtömning inte kan genomföras på grund av omständigheter som fastighetsägaren ansvarar för så debiteras tilläggsavgift enligt fastställd taxa. 

Avisering inför slamtömning 

Vi aviserar om kommande slamtömning, samt informerar om utförd slamtömning via SMS. Du som vill ha avisering registrerar ditt telefonnummer på Mina Sidor. Ange även din e-postadress.  

Extra tömning 

Om du behöver beställa extra tömning så är du välkommen att höra av dig till Eksjö Energis kundtjänst, tfn 0381-19 20 20. Extra slamtömningar sker normalt på torsdagar. Kontakta kundservice senast dagen innan, onsdag klockan 12.00 för att få tömning samma torsdag.  

Samtidig tömning av BDT eller fördelningsbrunn kan beställas via vår kundtjänst.  

Undantag för slamtömning 

Tömning sker normalt en gång per år enligt ett fastställt schema. Undantag för glesare tömning eller uppehåll i tömning kan sökas hos Samhällsbyggnadssektorns miljöavdelning för längre intervall. 

Om du av någon anledning inte kommer att nyttja din fastighet under en period som är kortare än ett år så kan du söka dispens för slamtömning upp till ett år hos Eksjö Energis kundtjänst, tfn 0381-19 20 20 alt. e-post  kundtjanst@eksjoenergi.se.

Avgifter för tömning av enskilda avlopp 

Aktuella avgifter hittar du här: Avgifter avfall