Framtidens elmätare

Sidan uppdaterades 2022-06-10

El-Mätarbytet

Regeringen har beslutat att nästa generations elmätare ska vara installerade i hela Sverige senast den 1 januari 2025. För oss på Eksjö Elnät innebar det att cirka 6 600 elmätare har bytts ut. Totalt i Sverige behöver uppskattningsvis 5,4 miljoner elmätare ersättas de närmaste åren.

En möjlighet att påverka din förbrukning och kostnad

De nya elmätarna registrerar elförbrukningen per timme och är förberedda för framtidens energitjänster samt för att på sikt kunna läsa av förbrukningen varje kvart. Det innebär helt enkelt att du som kund kan följa din elförbrukning närmare och i slutändan har större möjlighet att påverka din elanvändning och därmed dina kostnader.

Förutom att stärka dina möjligheter som elkund, har bytet av elmätare ett större syfte där vi tillsammans förbereder oss för en mer energikrävande framtid. När

elbilar blir vanligare och vi ställer om såväl industri och vardag till att bli helt fossilfria bidrar de nya elmätarna till en säkrare drift av elnäten.

Så fungerar din nya elmätare

Upptäck de nya funktionerna, lär dig mer om hur elmätaren fungerar och vad den kan visa genom att testa den interaktiva användarmanualen.

Elmätare Kamstrup Omnipower  

Kundtjänst

0381-19 20 20

kundtjanst@eksjoenergi.se

Det är viktigt att du som kund alltid får den hjälp du behöver. I första hand rekommenderar vi dig att kontakta vår Kundtjänst.